About

Hvad vil jeg som instruktør?

Jeg kan huske, da jeg sad med min svigerfamilie på en italiensk restaurant. Tjeneren spurgte hvad folk ville have at drikke. "Cola. Sprite. En øl..." Så var jeg sidste mand. Jeg svarede at jeg gerne ville have "vallen fra en mozerella". Folk kiggede ned i bordet, skammede deres tåkrummede tæer og grinte lidt af mig. Tjeneren tog det dog alvorligt og ville se, hvad hun kunne gøre. Så sagde jeg, det var for sjov og så grinte hun lidt.
Det sker lidt for ofte, vil folk, der kender mig nok sige. Jeg kan godt lide at se folk reagerer. Jeg kan godt lide at se folk gå igennem nogle følelser. Måske er jeg egoist, for det er jo noget, jeg selv iværksætter. Jeg kunne jo bare opfører mig ordentligt og køre på autopilot, ligesom alle forventer af mig. Men det gider jeg ikke.


Sådan er det med mig. Jeg er iværksætter og jeg er historiefortæller og mit redskab er filmmediet. Jeg ser det som det ypperste inden for fortællekunst og følelsespåvirker.

Intet som film er så komplekst og kan på så underholdende facon kommunikerer store idéer og følelser.

Jeg elsker at sidde i en fyldt sal hvor kulminationen af års arbejde begynder at afspille. Dér kan jeg mærke mig selv, når jeg kan mærke publikum. Griner de? Græder de? Er de spændte? Vil de hellere gå? Det er dræbende spændende for mig og jeg får aldrig nok.


I mit virke som instruktør og manuskriptforfatter er jeg interesseret i at sige noget sandt om at være menneske. Jeg er interesseret i at underholde og engagere et publikum på en intelligent måde. At finde en måde at kommunikere visuelt og gennem klipning og kontekst. At give folk 2+2 i stedet for 4. Det er spændende for mig at lære om mediet og finde ind til kernen af hvad det hele handler om.

Det må gerne være store følelser, uden at blive melodrama. Det skal være ægte.

Der må gerne være vold, men ikke bare fordi vold er fedt - fordi det kan bruges til at skubbe karakterer længere ud og sætte dem i svære situationer.



Jesper Quistgaard, dansk filminstruktør.

Født i Nyborg, 1990.

Opvokset i Ullerslev på Østfyn.

Bor i Odense

Nyborg Gymnasium STX 2006-2009

Årets Talent på Odense Filmværksted 2010

18 Frames instruktør uddannelsen 2015


Medejer og partner af virksomhederne Instafilm ApS og Goodwill IVS

Instafilm havde 12 medarbejdere i 2018

Kæmper for Film på Fyn og en ny filmbevægelse


Instruktør filmografi:

  • Ronnie ser på Stjernerne (2010)
  • Forårsminder (2011)
  • Overgang (2013)
  • Sværvægter (2014)
  • Ødeland (2015)
  • Fodbolddommeren (2018)

© Copyright. All Rights Reserved.

Jesper Quistgaard